Tojásos-kolbászos fasírttekercs recept

Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéscomb
- 2 nagyobb nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpos tk házi fokhagymakrém
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 10 csapott ek zsemlemorzsa
- 2 ek olaj a tepsibe
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lekenni
Töltelékhez:
- 5 keményre főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- Kb. 15 cm hosszú füstölt kolbász
Elkészítése:
Egy közepes méretű tepsit kikenünk olajjal. A sütőt előmelegítjük. A kolbászt és a keményre főtt tojásokat apróra kockázzuk.
Először a darált húshoz adjuk a nyers tojásokat, sót, borsot, házi fokhagymakrémet, zsemlemorzsát és jól összedolgozzuk. A masszát két egyenlő részre osztjuk.
Az egyiket sütőpapírra téve kézzel téglalap alakúra és kb. ujjnyi vastagra ellapogatjuk, igazítva a tepsi hosszához.
Először a tojás felét rászórjuk, majd a kolbász felét úgy, hogy a széleken maradjon ki kb. 3 cm rész.
A tenyerünkkel kicsit belenyomjuk a tölteléket a húsba. A sütőpapír segítségével a szélesebb oldaláról kezdve feltekerjük, majd kicsit összenyomkodjuk, hogy ne maradjon benne levegő. Mivel a tekercs két végén nincs töltelék, itt a húst az ujjunkkal kicsit benyomkodjuk.
A kikent tepsibe fektetjük.
A műveletet megismételjük a maradék masszával.
A rudak tetejét lekenjük egy egész, kissé felvert tojással. Lefedjük alufóliával.
Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel 60 percet puhítjuk.
Ezután a fóliát eltávolítva további 20 percet pirítjuk. Ezalatt pár alkalommal meglocsolgatjuk a szafttal, hogy ne száradjon nagyon ki a teteje.
Ha megsült, kiemeljük a tepsiből és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután egy éles késsel szépen szeletelhető.
Tipp:
Ahogy a sütemények között a linzernek is ezer arca van, úgy a húsos fogások között a fasírt is számos formában elkészíthető. Nálunk nem is telik el ünnep fasírttekercs nélkül. Most épp a hűtőben talált darabka füstölt kolbászt használtam fel, keményre főtt tojással párosítva. Finom, kiadós, sokáig eláll és szépen mutat hidegtálon is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »