Tojásos-kolbászos fasírttekercs recept
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéscomb
- 2 nagyobb nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 púpos tk házi fokhagymakrém
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 10 csapott ek zsemlemorzsa
- 2 ek olaj a tepsibe
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lekenni
Töltelékhez:
- 5 keményre főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - Kb. 15 cm hosszú füstölt kolbász
Elkészítése:
Egy közepes méretű tepsit kikenünk olajjal. A sütőt előmelegítjük. A kolbászt és a keményre főtt tojásokat apróra kockázzuk.
Először a darált húshoz adjuk a nyers tojásokat, sót, borsot, házi fokhagymakrémet, zsemlemorzsát és jól összedolgozzuk. A masszát két egyenlő részre osztjuk.
Az egyiket sütőpapírra téve kézzel téglalap alakúra és kb. ujjnyi vastagra ellapogatjuk, igazítva a tepsi hosszához.
Először a tojás felét rászórjuk, majd a kolbász felét úgy, hogy a széleken maradjon ki kb. 3 cm rész.
A tenyerünkkel kicsit belenyomjuk a tölteléket a húsba. A sütőpapír segítségével a szélesebb oldaláról kezdve feltekerjük, majd kicsit összenyomkodjuk, hogy ne maradjon benne levegő. Mivel a tekercs két végén nincs töltelék, itt a húst az ujjunkkal kicsit benyomkodjuk.
A kikent tepsibe fektetjük.
A műveletet megismételjük a maradék masszával.
A rudak tetejét lekenjük egy egész, kissé felvert tojással. Lefedjük alufóliával.
Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel 60 percet puhítjuk.
Ezután a fóliát eltávolítva további 20 percet pirítjuk. Ezalatt pár alkalommal meglocsolgatjuk a szafttal, hogy ne száradjon nagyon ki a teteje.
Ha megsült, kiemeljük a tepsiből és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután egy éles késsel szépen szeletelhető.
Tipp:
Ahogy a sütemények között a linzernek is ezer arca van, úgy a húsos fogások között a fasírt is számos formában elkészíthető. Nálunk nem is telik el ünnep fasírttekercs nélkül. Most épp a hűtőben talált darabka füstölt kolbászt használtam fel, keményre főtt tojással párosítva. Finom, kiadós, sokáig eláll és szépen mutat hidegtálon is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

