Tojásos búbos pecsenye recept

Hozzávalók 4 személyre:
- 4 szele karaj csont nélkül
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 10 dkg sonka
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg zöldborsó / mirelit vagy konzerv /
- 3 db szikkadt zsemle
- 2 dl tej
- ételízesítő
- só
- őrölt fekete bors
- ételízesítő
Előkészítés:A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. A hagymát,szalonnát,sonkát apró kockákra vágjuk. A tojásokból négyet megfőzünk. A zsemléket tejbe áztatjuk majd kinyomkodjuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a sonkát,pár percig pirítjuk majd beletesszük a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, pici ételízesítőt adunk hozzá 8-10 percig pároljuk. Hozzákeverjük a kockákra vagy szeletekre vágott főtt tojásokat,kinyomkodott zsemléket és egy nyers egész tojást. A tölteléket összedolgozzuk.
A hússzeleteket kiolajozott tepsibe tesszük egymás mellé majd mindegyikre halmozunk a töltelékből jó bőven. Pici vizet öntünk alá és sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »