Tepsiskaraj csicsókával recept
Hozzávalók:
- 1 kg szeletelt sertéskaraj
- 1 kg burgonya
- 50 dkg csicsóka
- 2 fej vöröshagyma
- 25 – 30 dkg füstölt kolbász
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- 4 ek vaj
Elkészítése:
A burgonyákat,és a csicsókát héjában főzzük meg, ha kihűlt pucoljuk meg, és karikázzuk fel. ( nem kell teljesen puhára főzni )
A karajt klopfoljuk ki, de ne túl vékonyra. Sózzuk, borsozzuk, és a vajon süssük elő.
Egy közepes méretű teflonos tepsit, és a húsnak a zsiradékját öntsük bele. Rakjuk ki a fele felszeletelt burgonya ,és csicsóka karikákkal. Sózzuk, borsozzuk, karikázzuk rá a fele füstöltkolbászt. Szórjuk rá a hagyma felét.
Helyezzük a tetejére az elősütött hússzeleteket, majd a maradék burgonyát, csicsókát, hagymát és kolbászt is rakjuk rá rétegezve.
Vajdarabkákkal szórjuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk rá a vagdalt petrezselyemzöldet. Takarjuk be alufóliával és így süssük készre.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 45 perc kell neki.