Tepsiskaraj csicsókával recept
Hozzávalók:
- 1 kg szeletelt sertéskaraj
- 1 kg burgonya
- 50 dkg csicsóka
- 2 fej vöröshagyma
- 25 – 30 dkg füstölt kolbász
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- 4 ek vaj
Elkészítése:
A burgonyákat,és a csicsókát héjában főzzük meg, ha kihűlt pucoljuk meg, és karikázzuk fel. ( nem kell teljesen puhára főzni )
A karajt klopfoljuk ki, de ne túl vékonyra. Sózzuk, borsozzuk, és a vajon süssük elő.
Egy közepes méretű teflonos tepsit, és a húsnak a zsiradékját öntsük bele. Rakjuk ki a fele felszeletelt burgonya ,és csicsóka karikákkal. Sózzuk, borsozzuk, karikázzuk rá a fele füstöltkolbászt. Szórjuk rá a hagyma felét.
Helyezzük a tetejére az elősütött hússzeleteket, majd a maradék burgonyát, csicsókát, hagymát és kolbászt is rakjuk rá rétegezve.
Vajdarabkákkal szórjuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk rá a vagdalt petrezselyemzöldet. Takarjuk be alufóliával és így süssük készre.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 45 perc kell neki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

