Tepsis sült császárhús, és oldalas, krumpliágyon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2,5 kg császárhús, és oldalas vegyesen
- 2,5 kg krumpli
- 5 szál répa
- 4 nagyobb fej hagyma
- 2 nagyobb fej fokhagyma
- só, őrölt bors
- 3 szál friss rozmaring
A gyors páchoz:
- kevés étolaj
- só, őrölt bors
- őrölt pirospaprika
- csipetnyi őrölt kömény
- egy kevés fokhagymapor
Elkészítése:
A gyors pác hozzávalóit összekeverjük, majd beletesszük a húsokat.
A hagymát és a répát karikákra vágjuk, a krumplit hasábokra. A fokhagymát hámozás nélkül a közepén kettévágjuk és a tepsi négy sarkába tesszük.
A tepsi aljára kerül a krumpli, rá a répa és a karikázott hagyma. Enyhén megsózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a bepácolt húsokat és a rozmaring leveleket. Ráöntjük a maradék páclét, majd lefóliázva alsó-felső sütéssel 1 órán át sütjük.
Levesszük róla a fóliát és még fél óráig pirítjuk.
Friss paradicsom és uborka salátát kínálunk mellé.
Születésnapomra nejem készítette ünnepi ételként.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »