Tepsis sült császárhús, és oldalas, krumpliágyon recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2,5 kg császárhús, és oldalas vegyesen
- 2,5 kg krumpli
- 5 szál répa
- 4 nagyobb fej hagyma
- 2 nagyobb fej fokhagyma
- só, őrölt bors
- 3 szál friss rozmaring
A gyors páchoz:
- kevés étolaj
- só, őrölt bors
- őrölt pirospaprika
- csipetnyi őrölt kömény
- egy kevés fokhagymapor
Elkészítése:
A gyors pác hozzávalóit összekeverjük, majd beletesszük a húsokat.
A hagymát és a répát karikákra vágjuk, a krumplit hasábokra. A fokhagymát hámozás nélkül a közepén kettévágjuk és a tepsi négy sarkába tesszük.
A tepsi aljára kerül a krumpli, rá a répa és a karikázott hagyma. Enyhén megsózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a bepácolt húsokat és a rozmaring leveleket. Ráöntjük a maradék páclét, majd lefóliázva alsó-felső sütéssel 1 órán át sütjük.
Levesszük róla a fóliát és még fél óráig pirítjuk.
Friss paradicsom és uborka salátát kínálunk mellé.
Születésnapomra nejem készítette ünnepi ételként.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

