Tepsis hús burgonyával és édesköménnyel recept

Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- 3-4 szem krumpli
- 1-2 édesköménygumó
- 2 paprika
- olajban eltett aszalt paradicsom
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só
- 3 dl szárnyas alaplé
- 2-3 ek olívaolaj
Elkészítése:
A húst enyhén klopfoljuk ki, majd mindkét oldalát szórjuk meg sóval és őrölt borssal.
A krumplit pucoljuk meg, és vágjuk fel cikkekre. Az édesköményt tisztítsuk meg, majd szintén vágjuk fel cikkekre.
Egy tepsibe öntsük bele az olívaolajat, és a közepén helyezzük egymás mellé a hússzeleteket. Ezután tegyük a hús köré a cikkekre vágott krumplit, az édesköményt, az ízlés szerint feldarabolt paprikát, és az aszalt paradicsomot. Szórjuk rá héjastul a fokhagymagerezdeket, és ízlés szerint friss kakukkfűágakat. (Szárított kakukkfüvet is használhatunk) Végül pedig öntsük alá a szárnyas alaplevet.
A tepsit fedjük le alufóliával, majd helyezzük be előmelegített sütőbe. Közepes hőfokon kb. egy óra alatt pároljuk puhára.
Amikor már a hús és a zöldségek is puhára párolódtak, vegyük le az alufóliát, majd tegyük vissza a tepsit a sütőbe, és süssük készre.
Tálaláskor a húst és a zöldségeket szedjük egy tányérra, majd ízlés szerint locsoljuk meg a szafttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »