Tepsis hús burgonyával és édesköménnyel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 3-4 szem krumpli
  • 1-2 édesköménygumó
  • 2 paprika
  • olajban eltett aszalt paradicsom
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 3 dl szárnyas alaplé
  • 2-3 ek olívaolaj

Elkészítése:

A húst enyhén klopfoljuk ki, majd mindkét oldalát szórjuk meg sóval és őrölt borssal.

A krumplit pucoljuk meg, és vágjuk fel cikkekre. Az édesköményt tisztítsuk meg, majd szintén vágjuk fel cikkekre.

Egy tepsibe öntsük bele az olívaolajat, és a közepén helyezzük egymás mellé a hússzeleteket. Ezután tegyük a hús köré a cikkekre vágott krumplit, az édesköményt, az ízlés szerint feldarabolt paprikát, és az aszalt paradicsomot. Szórjuk rá héjastul a fokhagymagerezdeket, és ízlés szerint friss kakukkfűágakat. (Szárított kakukkfüvet is használhatunk) Végül pedig öntsük alá a szárnyas alaplevet.

A tepsit fedjük le alufóliával, majd helyezzük be előmelegített sütőbe. Közepes hőfokon kb. egy óra alatt pároljuk puhára.

Amikor már a hús és a zöldségek is puhára párolódtak, vegyük le az alufóliát, majd tegyük vissza a tepsit a sütőbe, és süssük készre.

Tálaláskor a húst és a zöldségeket szedjük egy tányérra, majd ízlés szerint locsoljuk meg a szafttal.