Téli sertésborda recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj csont nélkül
- 10 dkg csemegeszalonna
- 12 dkg csiperkegomba (lehet konzerv is)
- 1 dl tejföl
- 8 dkg reszelt sajt
- 1 fej lilahagyma
- só
- bors
Elkészítése:
A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket beforgatjuk lisztbe, kb 3-3-percig olajban megsütjük mindkét oldalát.
A megsült hússzeleteket tepsibe szedjük, megkenjük vékonyan tejföllel, ráhelyezzük a gombákat, reszelt sajtot, a felkockázott csemegeszalonnát és végül 1 szelet lilahagymát.
Zsiradékot már nem kell alátenni, mivel a szalonnazsírban ropogósra sül. Kb 1 órára 200 fokos sütőbe tesszük.
Köretnek krumplipürét vagy párolt rizst, esetleg zöldségköretet tálalunk. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »