Tele szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 szelet csont nélküli sertéskaraj vagy comb
- só
- 4 nagy fej hagyma
- 2 evőkanál olaj
- fél kiskanál morzsol
- oregánó
- 10 dkg gomba
- 10 dkg főtt füstölt tarja
- 4 dl tejföl
- 20 dkg füstölt sajt
- fél kiskanál pirospaprika
Elkészítése:
A hússzeleteket enyhén kiverjük, és mindkét oldalukat megsózva félretesszük. A megtisztított hagymát 2-3 milliméter vastagságú karikákra vágjuk. Egy tepsit olajjal kikenünk, és a gyűrűire szedett hagymával kibéleljük.
A hússzeleteket szorosan egymás mellé ráfektetjük, és oregánóval megszórjuk. A megmosott gombát meg a füstölt tarját kis kockákra vágjuk, és egyenletesen a húsra szórjuk. A tejfölt a reszelt füstölt sajttal összekeverjük, pirospaprikával “színezzük” és a húst ezzel beborítjuk. Alufóliával letakarjuk, majd nagy lánggal addig sütjük- kb, 45 percig-, amíg a hús megpuhul.
Végül a fóliát levesszük, és további 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp:
Egy adag: 4078 kJ/975 kcal
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »