Tele szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 szelet csont nélküli sertéskaraj vagy comb
- só
- 4 nagy fej hagyma
- 2 evőkanál olaj
- fél kiskanál morzsol
- oregánó
- 10 dkg gomba
- 10 dkg főtt füstölt tarja
- 4 dl tejföl
- 20 dkg füstölt sajt
- fél kiskanál pirospaprika
Elkészítése:
A hússzeleteket enyhén kiverjük, és mindkét oldalukat megsózva félretesszük. A megtisztított hagymát 2-3 milliméter vastagságú karikákra vágjuk. Egy tepsit olajjal kikenünk, és a gyűrűire szedett hagymával kibéleljük.
A hússzeleteket szorosan egymás mellé ráfektetjük, és oregánóval megszórjuk. A megmosott gombát meg a füstölt tarját kis kockákra vágjuk, és egyenletesen a húsra szórjuk. A tejfölt a reszelt füstölt sajttal összekeverjük, pirospaprikával “színezzük” és a húst ezzel beborítjuk. Alufóliával letakarjuk, majd nagy lánggal addig sütjük- kb, 45 percig-, amíg a hús megpuhul.
Végül a fóliát levesszük, és további 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp:
Egy adag: 4078 kJ/975 kcal
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »