Tele szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 szelet csont nélküli sertéskaraj vagy comb
- só
- 4 nagy fej hagyma
- 2 evőkanál olaj
- fél kiskanál morzsol
- oregánó
- 10 dkg gomba
- 10 dkg főtt füstölt tarja
- 4 dl tejföl
- 20 dkg füstölt sajt
- fél kiskanál pirospaprika
Elkészítése:
A hússzeleteket enyhén kiverjük, és mindkét oldalukat megsózva félretesszük. A megtisztított hagymát 2-3 milliméter vastagságú karikákra vágjuk. Egy tepsit olajjal kikenünk, és a gyűrűire szedett hagymával kibéleljük.
A hússzeleteket szorosan egymás mellé ráfektetjük, és oregánóval megszórjuk. A megmosott gombát meg a füstölt tarját kis kockákra vágjuk, és egyenletesen a húsra szórjuk. A tejfölt a reszelt füstölt sajttal összekeverjük, pirospaprikával “színezzük” és a húst ezzel beborítjuk. Alufóliával letakarjuk, majd nagy lánggal addig sütjük- kb, 45 percig-, amíg a hús megpuhul.
Végül a fóliát levesszük, és további 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp:
Egy adag: 4078 kJ/975 kcal
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

