Tejszínes-zöldséges sertésfalatok ananásszal recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéstarja
- 3 ek napraforgó olaj
- 2 dl fehérbor (száraz)
- 1 vöröshagyma
- 2 lila hagyma
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 3 újhagyma (zöldjével együtt)
- 3 paprika
- 1 ananász
- 5 dl főzőtejszín
- 1 csokor metélőhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A sertéshúst vékony csíkokra vágom, a vörös- és lila hagymát félfőre, a répákat vékony szeletekre, az újhagymát a zöldjével együtt vastagabb szeletekre. A paprikát és az ananászt felkockázom. Amikor konzerv ananászt használok, a levét lecsepegtetem.
Az olajon fehéredésig pirítom a húst, majd sózom, borsozom, aláöntöm a bort, és fedő alatt puhára párolom. Az elfőtt levet vízzel pótolom.
Ha a hús megpuhult, hozzáadom a répákat, majd pár perc párolás után a hagymákat és a paprikát is belekeverem. Beleöntöm a főzőtejszínt, és állandó keverés mellett puhára főzöm a benne lévőket.
Végül hozzáadom az ananászt, és megszórom felaprított metélőhagymával.
A tejszínes-zöldséges sertésfalatok ananásszal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »