Tejszínes töltött hústekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 szelet karaj
- 8 szelet gépsonka
- 150 g krémsajt
- 150 g trappista v. füstölt sajt
- 1 kaliforniai paprika
- 10 dkg bacon
- 2 dl főzőtejszín
- 2 nagy ek tejföl
- 1,5 dl húsleves alaplé
- só
- fehérbors
- pici olívaolaj
Burgonyapüré:
- 1,5 kg burgonya
- tejföl, vagy tej ízlés szerint
- só
- kacsazsír
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk., majd tegyünk rá egy szelet gépsonkát. Erre kenjünk kb. egy teáskanál krémsajtot, majd halmozzuk rá a kockára vágott kaliforniai paprikát. A szeleteket óvatosan tekerjük fel, és – egy előre olívaolajjal kikent – jénai tálba (kb. 20 × 30 cm) szorosan sorakoztassuk őket egymás mellé.
Ezután készítsük el az öntetet.
Keverjük össze a főzőtejszínt a tejföllel és a húsleves alaplével. Picit sózzuk, majd öntsük a hústekercsekre. Erre jön a lereszelt trappista sajt, végül befedjük a bacon szeletekkel.
Lefedve 180 fokon kb. 2,5 órát sütjük, amíg szépen megpirul.
A burgonyapüréhez sós vízben megfőzzük a burgonyát, majd tejjel vagy tejföllel összetörjük. Én mindig teszek bele egy pici kacsazsírt, nagyon finom lesz tőle! Köretként még sült burgonya is adható hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »