Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes töltött hústekercs recept

Tejszínes töltött hústekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet karaj
    • 8 szelet gépsonka
    • 150 g krémsajt
    • 150 g trappista v. füstölt sajt
    • 1 kaliforniai paprika
    • 10 dkg bacon
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 nagy ek tejföl
    • 1,5 dl húsleves alaplé
    • fehérbors
    • pici olívaolaj

    Burgonyapüré:

    • 1,5 kg burgonya
    • tejföl, vagy tej ízlés szerint
    • kacsazsír

    Elkészítése:

    A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk., majd tegyünk rá egy szelet gépsonkát. Erre kenjünk kb. egy teáskanál krémsajtot, majd halmozzuk rá a kockára vágott kaliforniai paprikát. A szeleteket óvatosan tekerjük fel, és –  egy előre olívaolajjal kikent – jénai tálba (kb. 20 × 30 cm) szorosan sorakoztassuk őket egymás mellé.

    Ezután készítsük el az öntetet.
    Keverjük össze a főzőtejszínt a tejföllel és a húsleves alaplével. Picit sózzuk, majd öntsük a hústekercsekre. Erre jön a lereszelt trappista sajt, végül befedjük a bacon szeletekkel.

    Lefedve 180 fokon kb. 2,5 órát sütjük, amíg szépen megpirul.

    A burgonyapüréhez sós vízben megfőzzük a burgonyát, majd tejjel vagy tejföllel összetörjük. Én mindig teszek bele egy pici kacsazsírt, nagyon finom lesz tőle! Köretként még sült burgonya is adható hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá