Hozzávalók:
Burgonyapüré:
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk., majd tegyünk rá egy szelet gépsonkát. Erre kenjünk kb. egy teáskanál krémsajtot, majd halmozzuk rá a kockára vágott kaliforniai paprikát. A szeleteket óvatosan tekerjük fel, és – egy előre olívaolajjal kikent – jénai tálba (kb. 20 × 30 cm) szorosan sorakoztassuk őket egymás mellé.
Ezután készítsük el az öntetet.
Keverjük össze a főzőtejszínt a tejföllel és a húsleves alaplével. Picit sózzuk, majd öntsük a hústekercsekre. Erre jön a lereszelt trappista sajt, végül befedjük a bacon szeletekkel.
Lefedve 180 fokon kb. 2,5 órát sütjük, amíg szépen megpirul.
A burgonyapüréhez sós vízben megfőzzük a burgonyát, majd tejjel vagy tejföllel összetörjük. Én mindig teszek bele egy pici kacsazsírt, nagyon finom lesz tőle! Köretként még sült burgonya is adható hozzá.