Tejszínes töltött hústekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj
  • 8 szelet gépsonka
  • 150 g krémsajt
  • 150 g trappista v. füstölt sajt
  • 1 kaliforniai paprika
  • 10 dkg bacon
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 nagy ek tejföl
  • 1,5 dl húsleves alaplé
  • fehérbors
  • pici olívaolaj

Burgonyapüré:

  • 1,5 kg burgonya
  • tejföl, vagy tej ízlés szerint
  • kacsazsír

Elkészítése:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk., majd tegyünk rá egy szelet gépsonkát. Erre kenjünk kb. egy teáskanál krémsajtot, majd halmozzuk rá a kockára vágott kaliforniai paprikát. A szeleteket óvatosan tekerjük fel, és –  egy előre olívaolajjal kikent – jénai tálba (kb. 20 × 30 cm) szorosan sorakoztassuk őket egymás mellé.

Ezután készítsük el az öntetet.
Keverjük össze a főzőtejszínt a tejföllel és a húsleves alaplével. Picit sózzuk, majd öntsük a hústekercsekre. Erre jön a lereszelt trappista sajt, végül befedjük a bacon szeletekkel.

Lefedve 180 fokon kb. 2,5 órát sütjük, amíg szépen megpirul.

A burgonyapüréhez sós vízben megfőzzük a burgonyát, majd tejjel vagy tejföllel összetörjük. Én mindig teszek bele egy pici kacsazsírt, nagyon finom lesz tőle! Köretként még sült burgonya is adható hozzá.