Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes-mustáros sertésszelet recept

Tejszínes-mustáros sertésszelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet karaj
    • 1 ek olívaolaj
    • 5 dkg vaj
    • 2 dl tejszín
    • 2 dl fehérbor
    • 2 dl víz
    • 1 ek dijoni mustár
    • 1 ek sűrített paradicsom
    • kukoricaliszt
    • őrölt bors
    • szerecsendió
    • majoranna
    • kakukkfű

    Elkészítése:

    A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hagyjuk egy kicsit állni.

    Egy serpenyőbe melegítsük fel az olívaolajat és a vajat, majd helyezzük bele az előzőleg kukoricalisztbe beleforgatott hússzeleteket.

    Ezután süssük a hússzeletek mindkét oldalát szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból, és helyezzük egymásmellé egy tepsibe.

    A visszamaradt zsiradékot öntsük fel a borral és a vízzel, majd tegyük bele a mustárt, a sűrített paradicsomot, és keverjük alaposan össze. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, majd kevergetve forraljuk ki. Végül öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük simára, majd vegyük le a tűzről, és öntsük rá a hússzeletekre.

    A tepsit fedjük le fóliával, majd helyezzük be előmelegített sütőbe. Kb. 45 perc alatt pároljuk puhára a húst. (ezalatt az idő alatt a hús vaj puha lesz a szaft pedig szépen besűrűsödik)

    Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínáljunk a szaftos hússzelethez. Én barna bulgurral tálaltam, ami nagyon jól illet a húshoz.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá