Tejszínes-mustáros sertésszelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 szelet karaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl víz
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • kukoricaliszt
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • majoranna
  • kakukkfű

Elkészítése:

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hagyjuk egy kicsit állni.

Egy serpenyőbe melegítsük fel az olívaolajat és a vajat, majd helyezzük bele az előzőleg kukoricalisztbe beleforgatott hússzeleteket.

Ezután süssük a hússzeletek mindkét oldalát szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból, és helyezzük egymásmellé egy tepsibe.

A visszamaradt zsiradékot öntsük fel a borral és a vízzel, majd tegyük bele a mustárt, a sűrített paradicsomot, és keverjük alaposan össze. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, majd kevergetve forraljuk ki. Végül öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük simára, majd vegyük le a tűzről, és öntsük rá a hússzeletekre.

A tepsit fedjük le fóliával, majd helyezzük be előmelegített sütőbe. Kb. 45 perc alatt pároljuk puhára a húst. (ezalatt az idő alatt a hús vaj puha lesz a szaft pedig szépen besűrűsödik)

Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínáljunk a szaftos hússzelethez. Én barna bulgurral tálaltam, ami nagyon jól illet a húshoz.