Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes laskás mustáros sertéslapocka recept

Tejszínes laskás mustáros sertéslapocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertés lapocka
    • 30 dkg laska gomba
    • 2 dl rizstejszín (aki nem laktózmentesen táplálkozik használjon hagyományos főzőtejszínt)
    • 3 ek lm tejföl
    • 1 dl víz
    • 1 ek dijoni mustár
    • 1 ek hagyományos mustár
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor friss petrezselyem zöld
    • Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A húst alaposan megmosom, kockára vágom, sózom, borsozom és egy kevés olajon egy lefedhető serpenyőben addig pirítom, amíg a hús szépen kifehéredik, majd felöntöm 1 dl vízzel, lefedem és 15-20 percet párolom.

    A tejszínt elkeverem a tejföllel, a mustárral, hozzáadom a zúzott fokhagymát és az aprított petrezselyem zöldet.

    A 20 perc leteltével a húst átszedem egy hőálló tálba, hozzáadom a szeletekre vágott laskagombát,  leöntöm a tejfölös mustáros keverékkel és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütöm. A sütési idő felénél kiveszem és átkavarom.

    Párolt rizzsel, petrezselyemzölddel meghintve tálalom!

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá