Tejszínes laskás mustáros sertéslapocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés lapocka
  • 30 dkg laska gomba
  • 2 dl rizstejszín (aki nem laktózmentesen táplálkozik használjon hagyományos főzőtejszínt)
  • 3 ek lm tejföl
  • 1 dl víz
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 ek hagyományos mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem zöld
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítése:

A húst alaposan megmosom, kockára vágom, sózom, borsozom és egy kevés olajon egy lefedhető serpenyőben addig pirítom, amíg a hús szépen kifehéredik, majd felöntöm 1 dl vízzel, lefedem és 15-20 percet párolom.

A tejszínt elkeverem a tejföllel, a mustárral, hozzáadom a zúzott fokhagymát és az aprított petrezselyem zöldet.

A 20 perc leteltével a húst átszedem egy hőálló tálba, hozzáadom a szeletekre vágott laskagombát,  leöntöm a tejfölös mustáros keverékkel és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütöm. A sütési idő felénél kiveszem és átkavarom.

Párolt rizzsel, petrezselyemzölddel meghintve tálalom!

Jó étvágyat!