Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tavaszi töltött dagadó recept

Tavaszi töltött dagadó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb sertésdagadó, kb. 40 dkg
    • 1 nagy szelet kenyér
    • 2 kisebb nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek zsemlemorzsa, ha szükséges
    • 1 kisebb szál sárgarépa
    • 5 dkg zöldborsó
    • 1 tk só
    • 1/3 kk őrölt bors
    • 3 ek zsír
    • 1 tk házifokhagymakrém

    Elkészítése:

    A dagadót alaposan megtisztítjuk és felszúrjuk.

    A megtisztított sárgarépát kockára vágjuk és a zöldborsóval együtt éppen roppanósra főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni. A kenyeret vízbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk.

    Egy tálba rakjuk a kicsavart kenyeret, a nyers tojásokat, a zöldborsót, a sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk. (Nekem túl lágy lett, ezért még tettem bele 3 ek zsemlemorzsát is.)

    A dagadót megtöltjük a töltelékkel és a lyukat bevarrjuk, bedörzsöljük fokhagymakrémmel, meghintjük 1 kk sóval. Érdemes kevésbé megtömni, mert a töltelék még dagad sütés közben, így könnyen kirepedhet a hús.

    Egy közepes méretű tepsit kikenünk 2 ek zsírral és belefektetjük a töltött húst, majd azt is lekenjük 1 ek zsírral. Mellé öntünk 1,5 dl vizet, lefedjük alufóliával.

    Előmelegített sütőben 200 fokon alul-felül sütéssel 1 órát puhítjuk, majd a fóliát levéve kb. 40 percet pirítjuk. Közben párszor meglocsoljuk a szaftjával. Ha megsült, érdemes hagyni teljesen kihűlni és szépen szeletelhető.

    Tipp:

    9 szelet ujjnyi vastag husi lett belőle, ami úgy gondolom, hogy három felnőtt adagja. Nálunk két felnőtt és két kis étvágyú gyereké.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá