Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tavaszi csirkemell recept

Tavaszi csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
  • Hozzávalók:

    • 50 dkg filézett kockára vágott csirkemell
    • 1 csomag feketeerdei szeletelt sonka
    • bors
    • 1 kis pohár tejföl
    • 2-3 kanál liszt
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kis szelet kenyér beáztatva
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 1 közepes sárgarépa megpárolva
    • 3-4 szál összevágott petrezselyem

    A forma kikenéséhez:

    • zsemlemorzsa, zsír

    A tetejére:

    • 5 dkg reszelt sajt
    • 1 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Elkészítése:

    A húst és a párolt sárgarépát apró kockákra vágjuk. A kenyeret a vízben beáztatjuk. A tejfölt, a tojást, a sót, a borsot, az apróra vágott fokhagymát, a petrezselymet, a lisztet és a reszelt sajtot összekeverjük.

    Az őzgerinc formát egy pici zsírral kikenjünk, majd morzsával megszórjuk. Rátesszük a sonkaszeleteket úgy, hogy a szélei lelógjanak annyira, hogy vissza lehessen hajtani. A kenyeret kivesszük a vízből és kinyomkodjuk, majd összekeverjük a tejfölös keverékkel, a hússal és a répával.

    Beleöntjük az őzgerinc formába, majd elsimítjuk. A tetejét befedjük a lelógó sonkacsíkokkal, majd leöntjük a tejfölben elkevert tojássárgájával. Végül megszórjuk reszelt sajttal és 180-200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

    Amikor kihűlt, kifordítjuk a sütőből és felszeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek