Hozzávalók:
A forma kikenéséhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A húst és a párolt sárgarépát apró kockákra vágjuk. A kenyeret a vízben beáztatjuk. A tejfölt, a tojást, a sót, a borsot, az apróra vágott fokhagymát, a petrezselymet, a lisztet és a reszelt sajtot összekeverjük.
Az őzgerinc formát egy pici zsírral kikenjünk, majd morzsával megszórjuk. Rátesszük a sonkaszeleteket úgy, hogy a szélei lelógjanak annyira, hogy vissza lehessen hajtani. A kenyeret kivesszük a vízből és kinyomkodjuk, majd összekeverjük a tejfölös keverékkel, a hússal és a répával.
Beleöntjük az őzgerinc formába, majd elsimítjuk. A tetejét befedjük a lelógó sonkacsíkokkal, majd leöntjük a tejfölben elkevert tojássárgájával. Végül megszórjuk reszelt sajttal és 180-200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Amikor kihűlt, kifordítjuk a sütőből és felszeleteljük.