Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos sertésragu recept

Tárkonyos sertésragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg sertéslapocka
    • 3 szál sárgarépa
    • 15 dkg csiperkegomba
    • 1 dl tejföl
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 evőkanál friss tárkony
    • bors
    • 4 evőkanál olaj
    • 1 citrom

    Elkészítése:

    Az apróra kockázott hagymát az olajon megdinszteljük. A lapockát megtisztítjuk az inaktól és felesleges zsiradéktól. Ezután kockákra vágjuk és a hagymához adjuk. Kb 10 perc alatt átsütjük, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, a tárkonyt, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Lefedjük és puhára pároljuk a húst. A vizet időnként pótoljuk.

    Mikor a hús puha, beletesszük a felkarikázott sárgarépát és darabolt gombát, ezeket is puhára főzzük. Megsózzuk, borsozzuk a ragut és pár csepp citromlével ízesítjük. A maradék tárkonyt beledobjuk, tejföllel beforraljuk. Levesszük a tűzhelyről és nokedlivel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá