Tárkonyos sertésragu recept

Hozzávalók:
- 70 dkg sertéslapocka
- 3 szál sárgarépa
- 15 dkg csiperkegomba
- 1 dl tejföl
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál friss tárkony
- só
- bors
- 4 evőkanál olaj
- 1 citrom
Elkészítése:
Az apróra kockázott hagymát az olajon megdinszteljük. A lapockát megtisztítjuk az inaktól és felesleges zsiradéktól. Ezután kockákra vágjuk és a hagymához adjuk. Kb 10 perc alatt átsütjük, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, a tárkonyt, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Lefedjük és puhára pároljuk a húst. A vizet időnként pótoljuk.
Mikor a hús puha, beletesszük a felkarikázott sárgarépát és darabolt gombát, ezeket is puhára főzzük. Megsózzuk, borsozzuk a ragut és pár csepp citromlével ízesítjük. A maradék tárkonyt beledobjuk, tejföllel beforraljuk. Levesszük a tűzhelyről és nokedlivel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »