Tárkonyos sertésragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tárkonyos sertésragu

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéslapocka
  • 3 szál sárgarépa
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 dl tejföl
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál friss tárkony
  • bors
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 citrom

Elkészítése:

Az apróra kockázott hagymát az olajon megdinszteljük. A lapockát megtisztítjuk az inaktól és felesleges zsiradéktól. Ezután kockákra vágjuk és a hagymához adjuk. Kb 10 perc alatt átsütjük, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, a tárkonyt, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Lefedjük és puhára pároljuk a húst. A vizet időnként pótoljuk.

Mikor a hús puha, beletesszük a felkarikázott sárgarépát és darabolt gombát, ezeket is puhára főzzük. Megsózzuk, borsozzuk a ragut és pár csepp citromlével ízesítjük. A maradék tárkonyt beledobjuk, tejföllel beforraljuk. Levesszük a tűzhelyről és nokedlivel tálaljuk.