Tarja flamand módra recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 8 szelet tarja
- 10-15 dkg kolozsvári szalonna kockázva
- 3 fej vörös hagyma szeletre vágva
- 5 dl barna sör
- 2 dl alaplé vagy víz
- 4 dkg hideg vaj
- 2 babérlevél
- késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 1 kocka keserű csokoládé
- 2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál barna cukor
- liszt, só bors, olaj
Elkészítése:
A tarja szeleteket sózzuk ,borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk. Serpenyőben olajat hevítünk és a szeleteket átsütjük.
A visszamaradt zsiradékban a szalonnát pirítjuk,majd rátesszük a hagymát és együtt pároljuk pár percig. Felöntjük 3 dl sörrel és az alaplével, fűszerezzük babérlevéllel, szegfűszeggel, ízesítjük sóval (óvatosan) és 30 percig pároljuk.
Esetleg ha szükséges, akkor a maradék sörrel szakaszosan felöntjük. Ha a hús megpuhult kiszedjük, majd mehet bele a mustár a csokoládé és a barna cukor, ha hígnak érezzük akkor forraljuk még a mártást (esetleg keményítővel sűrítjük).
Ha kész, bele rakjuk a vajat és elkeverjük míg elolvad. A húsokat szépen visszahelyezzük a mártásba.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.