Tarja flamand módra recept

Hozzávalók:
- 8 szelet tarja
- 10-15 dkg kolozsvári szalonna kockázva
- 3 fej vörös hagyma szeletre vágva
- 5 dl barna sör
- 2 dl alaplé vagy víz
- 4 dkg hideg vaj
- 2 babérlevél
- késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 1 kocka keserű csokoládé
- 2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál barna cukor
- liszt, só bors, olaj
Elkészítése:
A tarja szeleteket sózzuk ,borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk. Serpenyőben olajat hevítünk és a szeleteket átsütjük.
A visszamaradt zsiradékban a szalonnát pirítjuk,majd rátesszük a hagymát és együtt pároljuk pár percig. Felöntjük 3 dl sörrel és az alaplével, fűszerezzük babérlevéllel, szegfűszeggel, ízesítjük sóval (óvatosan) és 30 percig pároljuk.
Esetleg ha szükséges, akkor a maradék sörrel szakaszosan felöntjük. Ha a hús megpuhult kiszedjük, majd mehet bele a mustár a csokoládé és a barna cukor, ha hígnak érezzük akkor forraljuk még a mártást (esetleg keményítővel sűrítjük).
Ha kész, bele rakjuk a vajat és elkeverjük míg elolvad. A húsokat szépen visszahelyezzük a mártásba.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »