Tárcsás sertéstarja sült gyümölcsökkel, zöldségekkel, gombával recept
Hozzávalók:
A húshoz:
- 3 szelet sertéstarja
- 2 ek dijoni mustár
- 1 ek currypor
- 1 ek ételízesítő
- 0,5 dl olívaolaj
- őrölt színes bors
A saslikhoz:
- 1 nektarin
- 3 szilva
- 100 g füstölt szalonna
- 1 kápia paprika
- 1 zöld paprika
A gombákhoz:
- 400 g csiperkegomba
- 4 ek balzsamecet
- frissen őrölt színes bors
Elkészítése:
A pác elkészítéséhez kikeverjük a mustárt, a curryport, az olívaolajat, az ételízesítőt és a színes borsot. A húsokat beleforgatjuk a pácba, és benne hagyjuk 5-6 órán át.
A saslikokhoz kockára vágjuk a zöldségeket és a gyümölcsöket, valamint vékony szelet szalonnákat szelünk. A sorrend a következő: kápia paprika, nektarin, szalonna, szilva, szalonna, zöld paprika, nektarin, szalonna, szilva, szalonna, kápia paprika.
Külön fűszerezést nem igényel. Ebből a hozzávaló mennyiségből 5-6 saslik jön ki.
A gombákat megmossuk, szárukat kivesszük. Egy tálba öntjük a balzsamecetet, és alaposan beleforgatjuk a gombákat, hogy mindenhol érje őket. Ha van rá időnk, egy fél órát hagyhatjuk állni őket a balzsamecetben. Miután ez megtörtént, a gombafejeket tálcára szedjük kalappal felfelé, és színes borsot őrlünk a tetejére.
Ha a grilltárcsánk elég nagy, süthetünk mindent egy időben is, így az ízek még jobban összeérnek, kiváltképp a sasliké a húsokkal.
A gombafejeket tegyük középre, kalappal lefelé. Nem kell forgatni őket sütés közben, hagyjuk így, és csak akkor vegyük ki, amikor már megáll a gombalé a belsejükben, a külsejük pedig kicsit összeesik, és ráncosodik.
A saslikoknak elég annyi sütési idő, amíg a szalonna szépen átsül és összeugrik. Sütés közben érdemes fordítani rajtuk, hogy egyik oldala se égjen oda a gyümölcsnek.
A hús sütési ideje nem meghatározott, mindenki a maga ízlése szerint süsse át alaposan, vagy kevésbé alaposan.
Köretként készíthetünk mellé krumplit vagy csak kenyeret, illetve ha szeretnénk, savanyú káposztát is kínálhatunk mellé.
Tipp:
Tapasztalataim szerint ezt az ételt (főleg a saslikok miatt) érdemesebb grilltárcsán elkészíteni, de ha valakinek nincs, megoldható grillráccsal is.
A tárcsás sertéstarja sült gyümölcsökkel, zöldségekkel, gombával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

