Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárcsás sertéstarja sült gyümölcsökkel, zöldségekkel, gombával recept

Tárcsás sertéstarja sült gyümölcsökkel, zöldségekkel, gombával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A húshoz:

    • 3 szelet sertéstarja
    • 2 ek dijoni mustár
    • 1 ek currypor
    • 1 ek ételízesítő
    • 0,5 dl olívaolaj
    • őrölt színes bors

    A saslikhoz:

    • 1 nektarin
    • 3 szilva
    • 100 g füstölt szalonna
    • 1 kápia paprika
    • 1 zöld paprika

    A gombákhoz:

    • 400 g csiperkegomba
    • 4 ek balzsamecet
    • frissen őrölt színes bors

    Elkészítése:

    A pác elkészítéséhez kikeverjük a mustárt, a curryport, az olívaolajat, az ételízesítőt és a színes borsot. A húsokat beleforgatjuk a pácba, és benne hagyjuk 5-6 órán át.

    A saslikokhoz kockára vágjuk a zöldségeket és a gyümölcsöket, valamint vékony szelet szalonnákat szelünk. A sorrend a következő: kápia paprika, nektarin, szalonna, szilva, szalonna, zöld paprika, nektarin, szalonna, szilva, szalonna, kápia paprika.

    Külön fűszerezést nem igényel. Ebből a hozzávaló mennyiségből 5-6 saslik jön ki.

    A gombákat megmossuk, szárukat kivesszük. Egy tálba öntjük a balzsamecetet, és alaposan beleforgatjuk a gombákat, hogy mindenhol érje őket. Ha van rá időnk, egy fél órát hagyhatjuk állni őket a balzsamecetben. Miután ez megtörtént, a gombafejeket tálcára szedjük kalappal felfelé, és színes borsot őrlünk a tetejére.

    Ha a grilltárcsánk elég nagy, süthetünk mindent egy időben is, így az ízek még jobban összeérnek, kiváltképp a sasliké a húsokkal.

    A gombafejeket tegyük középre, kalappal lefelé. Nem kell forgatni őket sütés közben, hagyjuk így, és csak akkor vegyük ki, amikor már megáll a gombalé a belsejükben, a külsejük pedig kicsit összeesik, és ráncosodik.

    A saslikoknak elég annyi sütési idő, amíg a szalonna szépen átsül és összeugrik. Sütés közben érdemes fordítani rajtuk, hogy egyik oldala se égjen oda a gyümölcsnek.

    A hús sütési ideje nem meghatározott, mindenki a maga ízlése szerint süsse át alaposan, vagy kevésbé alaposan.

    Köretként készíthetünk mellé krumplit vagy csak kenyeret, illetve ha szeretnénk, savanyú káposztát is kínálhatunk mellé.

    Tipp:

    Tapasztalataim szerint ezt az ételt (főleg a saslikok miatt) érdemesebb grilltárcsán elkészíteni, de ha valakinek nincs, megoldható grillráccsal is.

    A tárcsás sertéstarja sült gyümölcsökkel, zöldségekkel, gombával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 158 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 13 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá