Hozzávalók:
A húshoz:
A saslikhoz:
A gombákhoz:
Elkészítése:
A pác elkészítéséhez kikeverjük a mustárt, a curryport, az olívaolajat, az ételízesítőt és a színes borsot. A húsokat beleforgatjuk a pácba, és benne hagyjuk 5-6 órán át.
A saslikokhoz kockára vágjuk a zöldségeket és a gyümölcsöket, valamint vékony szelet szalonnákat szelünk. A sorrend a következő: kápia paprika, nektarin, szalonna, szilva, szalonna, zöld paprika, nektarin, szalonna, szilva, szalonna, kápia paprika.
Külön fűszerezést nem igényel. Ebből a hozzávaló mennyiségből 5-6 saslik jön ki.
A gombákat megmossuk, szárukat kivesszük. Egy tálba öntjük a balzsamecetet, és alaposan beleforgatjuk a gombákat, hogy mindenhol érje őket. Ha van rá időnk, egy fél órát hagyhatjuk állni őket a balzsamecetben. Miután ez megtörtént, a gombafejeket tálcára szedjük kalappal felfelé, és színes borsot őrlünk a tetejére.
Ha a grilltárcsánk elég nagy, süthetünk mindent egy időben is, így az ízek még jobban összeérnek, kiváltképp a sasliké a húsokkal.
A gombafejeket tegyük középre, kalappal lefelé. Nem kell forgatni őket sütés közben, hagyjuk így, és csak akkor vegyük ki, amikor már megáll a gombalé a belsejükben, a külsejük pedig kicsit összeesik, és ráncosodik.
A saslikoknak elég annyi sütési idő, amíg a szalonna szépen átsül és összeugrik. Sütés közben érdemes fordítani rajtuk, hogy egyik oldala se égjen oda a gyümölcsnek.
A hús sütési ideje nem meghatározott, mindenki a maga ízlése szerint süsse át alaposan, vagy kevésbé alaposan.
Köretként készíthetünk mellé krumplit vagy csak kenyeret, illetve ha szeretnénk, savanyú káposztát is kínálhatunk mellé.
Tapasztalataim szerint ezt az ételt (főleg a saslikok miatt) érdemesebb grilltárcsán elkészíteni, de ha valakinek nincs, megoldható grillráccsal is.