Szűzpecsenye zsályás sóval, vargányával és mozzarellával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 ek zsályalevél
- 2 ek olivaolaj
- 6 dkg vaj
- 10 dkg vargányagomba (lehet mirelit)
- só, bors
- 50 dkg sertés szűzpecsenye
- 8 dkg bivalymozzarella
A zsályás sóhoz:
- 1 ek só
- 1/2 csokor zsályalevél
Elkészítése:
A zsályás sóhoz a sót és az apróra vágott zsályát mozsárban összetörjük, majd félretesszük.
A zsályaleveleket forró olajban ropogósra pirítjuk, majd papírtörlőre szedjük.
Az olajhoz hozzáadjuk a vajat és darabolt gombát, sózzuk, borsozzuk, majd néhány perc alatt megpirítjuk. Felhasználásig melegen tartjuk.
A megtisztított húst szeletekre vágjuk, megkenjük olajjal, megborsozzuk és nagyon forró grillserpenyőben oldalanként 3-3 percig sütjük, illetve letakarjuk fóliával és mérsékelt lángon puhára sütjük állandó figyeléssel nehogy odaégjen.
Aki nem szereti teljesen átsütve, az előbb tálalhatja. A sajtból egy keveset a hússzeletekre vágunk, rákanalazzuk a gombát, majd a ropogós zsályalevelekkel körberakjuk és a zsályás sóval megszórva tálaljuk.
Tipp:
Ennek az ételnek a ropogós sült zsálya adja a különleges ízt és a vargányagomba.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »