Szűzpecsenye zsályás sóval, vargányával és mozzarellával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 ek zsályalevél
- 2 ek olivaolaj
- 6 dkg vaj
- 10 dkg vargányagomba (lehet mirelit)
- só, bors
- 50 dkg sertés szűzpecsenye
- 8 dkg bivalymozzarella
A zsályás sóhoz:
- 1 ek só
- 1/2 csokor zsályalevél
Elkészítése:
A zsályás sóhoz a sót és az apróra vágott zsályát mozsárban összetörjük, majd félretesszük.
A zsályaleveleket forró olajban ropogósra pirítjuk, majd papírtörlőre szedjük.
Az olajhoz hozzáadjuk a vajat és darabolt gombát, sózzuk, borsozzuk, majd néhány perc alatt megpirítjuk. Felhasználásig melegen tartjuk.
A megtisztított húst szeletekre vágjuk, megkenjük olajjal, megborsozzuk és nagyon forró grillserpenyőben oldalanként 3-3 percig sütjük, illetve letakarjuk fóliával és mérsékelt lángon puhára sütjük állandó figyeléssel nehogy odaégjen.
Aki nem szereti teljesen átsütve, az előbb tálalhatja. A sajtból egy keveset a hússzeletekre vágunk, rákanalazzuk a gombát, majd a ropogós zsályalevelekkel körberakjuk és a zsályás sóval megszórva tálaljuk.
Tipp:
Ennek az ételnek a ropogós sült zsálya adja a különleges ízt és a vargányagomba.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »