Szűzpecsenye kapribogyóval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 kg sertés szűzpecsenye
- 1 közepes db fehér hagyma
- 10 dkg füstölt-főtt tarja
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis db pritaminpaprika
- 3 teáskanál dijoni mustár
- 5 dkg kapribogyó (száras Spanyol nagyméretű)
- 3 ek olívaolaj
- 3 kávéskanál magyaros fűszerkeverék
- 2 evőkanál liszt
- 1 dl víz
Elkészítése:
A húst a hártyáitól megtisztítjuk, majd 1 cm-es vastagságúra szeleteljük. Kézzel vagy kloffolóval kissé kiveregetjük, majd a fűszersóval bedörzsöljük és 1/2 órát állni hagyjuk.
Közben a hagymát tisztítás után felkockázzuk és az olajon megpirítjuk és a füstölt tarját csíkokra vágva hozzákeverjük és együtt pirítjuk. A húsokat megszórjuk liszttel, majd a pirított hagymára tesszük. Átforgatjuk többször, majd vízzel felöntjük.
A paprikát csíkokra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a félig kész húsra halmozzuk, a mustárral ízesítjük. Lassú tűzön fóliával letakarva puhára főzzük.
A szépen világosra pirult húsra öntjük a lecsepegtetett száras kapribogyót és pár perces rotyogtatás után tálalhatjuk is párolt rizzsel. Utána sózni szükségtelen, mert a fűszersó és a füstölt hústól eléggé sós lesz.
Tipp:
A mediterrán beütés benne van a receptben. Mi így szeretjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »