Szűzpecsenye bacon köntösben recept

Hozzávalók:
- 1 szűzpecsenye
- 5-6 szelet bacon
- só, bors
- őrölt pirospaprika vagy piros arany
- néhány szelet paprika
- aszalt paradicsom
- petrezselyem
- rozmaring
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A húsról a fehér hártyákat távolítsuk el. Ez fontos, mert a hártya nagyon megkeményedik sütés közben.
A húst sózzuk, borsozzuk és a szalonna csíkokkal körbebevonjuk.
Helyezzük megfelelő méretű tepsire (én őzgerincformát béleltem ki sütőpapírral), kissé olajozzuk meg és fektessük rá a baconba csavart húst. A tetejére teszünk elosztva egy mokkáskanálnyi paprikakrémet. Megrakjuk gazdagon aszalt paradicsommal, paprika karikával, petrezselyem és rozmaring levéllel.
A tétjére fóliát teszünk és 180 fokos sütőbe toljuk. Süssük lefedve kb 40 percig. Ekkor ha a húsunk már puhának tűnik, akkor vegyük le a fóliát a tepsiről és pirítsuk a szalonnát, míg ropogós nem lesz.
Tipp:
Egyszerű, gyors, nagyon finom főétel amely még egy ünnepi asztalnál is megállja a helyét. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »