Szűzpecsenye bacon köntösben recept
Hozzávalók:
- 1 szűzpecsenye
- 5-6 szelet bacon
- só, bors
- őrölt pirospaprika vagy piros arany
- néhány szelet paprika
- aszalt paradicsom
- petrezselyem
- rozmaring
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A húsról a fehér hártyákat távolítsuk el. Ez fontos, mert a hártya nagyon megkeményedik sütés közben.
A húst sózzuk, borsozzuk és a szalonna csíkokkal körbebevonjuk.
Helyezzük megfelelő méretű tepsire (én őzgerincformát béleltem ki sütőpapírral), kissé olajozzuk meg és fektessük rá a baconba csavart húst. A tetejére teszünk elosztva egy mokkáskanálnyi paprikakrémet. Megrakjuk gazdagon aszalt paradicsommal, paprika karikával, petrezselyem és rozmaring levéllel.
A tétjére fóliát teszünk és 180 fokos sütőbe toljuk. Süssük lefedve kb 40 percig. Ekkor ha a húsunk már puhának tűnik, akkor vegyük le a fóliát a tepsiről és pirítsuk a szalonnát, míg ropogós nem lesz.
Tipp:
Egyszerű, gyors, nagyon finom főétel amely még egy ünnepi asztalnál is megállja a helyét. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









