Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Székely almáshús recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg. rövidkaraj
    • 4 dkg. vaj
    • 1 ek. olaj
    • 4 db alma
    • 1 kk. liszt
    • só, tárkony

    Elkészítése: A húst megforgatjuk a forró zsiradékon, sóval, tárkonnyal ízesítjük, kevés vízzel puhára pároljuk. Köré rakjuk a hámozott cikkekre vágott almát, lefedve még 10 percig pároljuk. A húst kiszedjük, felszeljük, a visszamaradt levet kevés vízzel elkevert liszttel behabarjuk, és az almával együtt 1-2 percig pároljuk, majd a húsra öntjük. Főtt burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá