Székely almás hús recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg kicsontozott, sovány, rövidkaraj
- 1 kiskanál olaj vagy 3 dkg zsír
- 4 alma
- 1,5 kiskanál liszt
- só, tárkony ízlés szerint
Elkészítés:
Az olajat vagy a zsírt megforrósítjuk, majd a hús minden oldalára kérget sütünk.
Sóval és meg apróra vágott tárkonnyal ízesítve, egy kevés vízzel felöntve, fedő alatt többször megforgatva puhára pároljuk. Ha kell, akkor pótoljuk alatta közben a vizet.
Amikor már puha, a megtisztított, cikkekre vágott almával körülrakjuk és lefedve, az alma fajtájától függően, 5-10 percig pároljuk.
A lisztet egy kevés vízzel simára keverjük, a hús levébe öntjük és mártás sűrűségűre forraljuk.
A húst vékonyan felszeleteljük, tálra rakjuk és köré fektetjük az almás mártást.
Vízben főtt burgonyával vagy párolt rizzsel körítjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »