Székely almás hús recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg kicsontozott, sovány, rövidkaraj
- 1 kiskanál olaj vagy 3 dkg zsír
- 4 alma
- 1,5 kiskanál liszt
- só, tárkony ízlés szerint
Elkészítés:
Az olajat vagy a zsírt megforrósítjuk, majd a hús minden oldalára kérget sütünk.
Sóval és meg apróra vágott tárkonnyal ízesítve, egy kevés vízzel felöntve, fedő alatt többször megforgatva puhára pároljuk. Ha kell, akkor pótoljuk alatta közben a vizet.
Amikor már puha, a megtisztított, cikkekre vágott almával körülrakjuk és lefedve, az alma fajtájától függően, 5-10 percig pároljuk.
A lisztet egy kevés vízzel simára keverjük, a hús levébe öntjük és mártás sűrűségűre forraljuk.
A húst vékonyan felszeleteljük, tálra rakjuk és köré fektetjük az almás mártást.
Vízben főtt burgonyával vagy párolt rizzsel körítjük.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »