Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Székely almás hús recept

Székely almás hús
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg kicsontozott, sovány, rövidkaraj
    • 1 kiskanál olaj vagy 3 dkg zsír
    • 4 alma
    • 1,5 kiskanál liszt
    • só, tárkony ízlés szerint

    Elkészítés:

    Az olajat vagy a zsírt megforrósítjuk, majd a hús minden oldalára kérget sütünk.

    Sóval és meg apróra vágott tárkonnyal ízesítve, egy kevés vízzel felöntve, fedő alatt többször megforgatva puhára pároljuk. Ha kell, akkor pótoljuk alatta közben a vizet.

    Amikor már puha, a megtisztított, cikkekre vágott almával körülrakjuk és lefedve, az alma fajtájától függően, 5-10 percig pároljuk.

    A lisztet egy kevés vízzel simára keverjük, a hús levébe öntjük és mártás sűrűségűre forraljuk.

    A húst vékonyan felszeleteljük, tálra rakjuk és köré fektetjük az almás mártást.

    Vízben főtt burgonyával vagy párolt rizzsel körítjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá