Székely almás hús

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg kicsontozott, sovány, rövidkaraj
  • 1 kiskanál olaj vagy 3 dkg zsír
  • 4 alma
  • 1,5 kiskanál liszt
  • só, tárkony ízlés szerint

Elkészítés:

Az olajat vagy a zsírt megforrósítjuk, majd a hús minden oldalára kérget sütünk.

Sóval és meg apróra vágott tárkonnyal ízesítve, egy kevés vízzel felöntve, fedő alatt többször megforgatva puhára pároljuk. Ha kell, akkor pótoljuk alatta közben a vizet.

Amikor már puha, a megtisztított, cikkekre vágott almával körülrakjuk és lefedve, az alma fajtájától függően, 5-10 percig pároljuk.

A lisztet egy kevés vízzel simára keverjük, a hús levébe öntjük és mártás sűrűségűre forraljuk.

A húst vékonyan felszeleteljük, tálra rakjuk és köré fektetjük az almás mártást.

Vízben főtt burgonyával vagy párolt rizzsel körítjük.