Sült oldalas palócosan recept
 
                            Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- 1 evőkanál olaj
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 üveg konzerv (vagy 75 dkg friss) zöldbab
- 1 dl tejföl
- 1 kiskanál liszt
- só
Elkészítés:
Az oldalast megsózzuk, és egy kevés vízzel jó puhára pároljuk, majd a sütőben ropogós pirosra sütjük. Az olajban megpirítjuk a hagymát, a paprikával meghintjük, a fokhagymát meg a paradicsompürét beletesszük, és jól összeforraljuk. Végül néhány kanál zöldbablevet öntünk bele, öt percig főzzük, majd a leszűrt zöldbabot beletesszük. A felszeletelt, ropogós oldalas tetejére halmozzuk a tálon a sűrű, ízes zöldbabot. (Ha friss babot vettünk hozzá, azt megtisztítva, feldarabolva sós vízben puhára főzzük.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom » 
				
				10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

