Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült oldalas hagymás tört krumplival recept

Sült oldalas hagymás tört krumplival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg oldalas
    • 3 fej vöröshagyma
    • 10-12 gerezd fokhagyma
    • 2 ek sertészsír
    • 1 ek étolaj
    • 1,5 kg krumpli
    • 2 ek tejföl
    • kevés tej
    • őrölt bors
    • kakukkfű

    Elkészítése:

    A hagymát felkarikázzuk, az oldalast megtűzdeljük fokhagymagerezdekkel, megsózzuk, megborsozzuk. Zárt tálban éjszakára a hagymakarikákkal együtt, olajjal megöntözve hűtőbe tesszük.

    Másnap a hagymát a tepsi aljára téve, zsírral, fólia alatt az oldalast néhány ág kakukkfűvel együtt sütőben 45-60 percig sütjük.

    Közben a meghámozott, felkockázott krumplit enyhén sós vízben megfőzzük. A sült zsír, amivel ízesíteni fogjuk sós!

    Mikor a krumpli megfőtt, enyhén összetörjük (nem krumplipürét készítünk), és a megpuhult hagymával, kevés sült zsírral, tejföllel, tejjel elkeverjük. (Darabosnak kell maradnia. Ha a krumpli állaga megkívánja, kevés zsírral javítsunk még rajta.)

    Az oldalast tetszés szerinti szeletekre vágjuk a csontok mentén.
    A hagymás tört krumplival tálaljuk.

    Ha szaftosabban szeretjük, kevés pecsenyezsírral is csorgassuk meg.

    A megmaradt fűszeres zsír kitűnő reggeli, vagy vacsora friss kenyérre kenve, lila hagyma karikákkal, újhagymával, paprikával, paradicsommal.

    A sült oldalas hagymás tört krumplival kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 150 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá