Sült csülök petrezselymes újkrumplival és vargányamártással recept

Hozzávalók:
- 1 hátsó csülök
- 2 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- só
- színes bors
- étolaj
Köret:
- 1 kg újkrumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem zöld
- só
Mártás:
- szárított vargányagomba
- 2 dl forró víz
- 2 dl főzőtejszín
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítése:
A csülköt nagyobb darabokra szeljük, minden szeletet sózunk, borsózunk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, a hagymát felszeleteljük, a fokhagymát nagyobb darabokra vágjuk, majd egy nagyobb tálba rétegezzük: hús, hagyma, fokhagyma kevés olajjal meglocsolva).
1 éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap tepsibe rakjuk, egy kevés vizet és olajat öntünk alá, lefóliázva 1 órát pároljuk. Fóliát levéve pirosra sütjük.
Köret készítése:
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, majd alaposan megmossuk, sós vízben megfőzzük. A hagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet. Ha a krumpli megfőtt, beleforgatjuk.
Mártás készítése:
A vargányát forró vízben fél órán keresztül áztatjuk. Áztatás után leszűrjük, majd a tejszínnel összeturmixoljuk. Kb. 15 percet főzzük, sózzuk, borsozzuk. Ha nagyon sűrű, tejjel hígítjuk, ha nagyon híg, kevés liszttel sűrítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »