Sült csülök recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 szép nagy füstölt csülök
- 4 vöröshagyma
- 10-12 gerezd fokhagyma
- 5 babérlevél
- 20 szem egész (fekete)bors
- 6-7 ek sör
- pataki tál (vízben áztatva)
Elkészítése:
Az előzőleg vízben áztatott pataki tálba beletesszük a csülköt, vállalkozó kedvűek itt-ott a bőrét megspékelhetik pár gerezd fokhagymával és 1-2 babérlevéllel.
Elhelyezzük benne a hozzávalókat, lefedjük, és legalább 3 órán át takarékra állítva a sütőt, pároljuk a csülköt.
3 óra elteltével levesszük a tetejét, ha sok levet eresztett, egy részét leönthetjük (de vigyázva, mert nagyon forró a tál!), és még kb. fél órát pirítjuk, hogy szép piros legyen a bőre. Közben rálocsolunk néhány evőkanál sört, attól lesz ropogós igazán.
Miután elkészült, lapos tálra tesszük, és pihentetjük 20 percet, azután szeletelhető!
Nyáron felvágott helyett paprikával, paradicsommal vagy tormával hidegételként megállja a helyét, nem mellesleg a csülök kilója annyiba kerül, mint a szalámifélék!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »