Sült csülök recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 szép nagy füstölt csülök
- 4 vöröshagyma
- 10-12 gerezd fokhagyma
- 5 babérlevél
- 20 szem egész (fekete)bors
- 6-7 ek sör
- pataki tál (vízben áztatva)
Elkészítése:
Az előzőleg vízben áztatott pataki tálba beletesszük a csülköt, vállalkozó kedvűek itt-ott a bőrét megspékelhetik pár gerezd fokhagymával és 1-2 babérlevéllel.
Elhelyezzük benne a hozzávalókat, lefedjük, és legalább 3 órán át takarékra állítva a sütőt, pároljuk a csülköt.
3 óra elteltével levesszük a tetejét, ha sok levet eresztett, egy részét leönthetjük (de vigyázva, mert nagyon forró a tál!), és még kb. fél órát pirítjuk, hogy szép piros legyen a bőre. Közben rálocsolunk néhány evőkanál sört, attól lesz ropogós igazán.
Miután elkészült, lapos tálra tesszük, és pihentetjük 20 percet, azután szeletelhető!
Nyáron felvágott helyett paprikával, paradicsommal vagy tormával hidegételként megállja a helyét, nem mellesleg a csülök kilója annyiba kerül, mint a szalámifélék!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


