Sült csülök recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 szép nagy füstölt csülök
- 4 vöröshagyma
- 10-12 gerezd fokhagyma
- 5 babérlevél
- 20 szem egész (fekete)bors
- 6-7 ek sör
- pataki tál (vízben áztatva)
Elkészítése:
Az előzőleg vízben áztatott pataki tálba beletesszük a csülköt, vállalkozó kedvűek itt-ott a bőrét megspékelhetik pár gerezd fokhagymával és 1-2 babérlevéllel.
Elhelyezzük benne a hozzávalókat, lefedjük, és legalább 3 órán át takarékra állítva a sütőt, pároljuk a csülköt.
3 óra elteltével levesszük a tetejét, ha sok levet eresztett, egy részét leönthetjük (de vigyázva, mert nagyon forró a tál!), és még kb. fél órát pirítjuk, hogy szép piros legyen a bőre. Közben rálocsolunk néhány evőkanál sört, attól lesz ropogós igazán.
Miután elkészült, lapos tálra tesszük, és pihentetjük 20 percet, azután szeletelhető!
Nyáron felvágott helyett paprikával, paradicsommal vagy tormával hidegételként megállja a helyét, nem mellesleg a csülök kilója annyiba kerül, mint a szalámifélék!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »