Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült csülök recept

Sült csülök
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
210 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 szép nagy füstölt csülök
    • 4 vöröshagyma
    • 10-12 gerezd fokhagyma
    • 5 babérlevél
    • 20 szem egész (fekete)bors
    • 6-7 ek sör
    • pataki tál (vízben áztatva)

    Elkészítése:

    Az előzőleg vízben áztatott pataki tálba beletesszük a csülköt, vállalkozó kedvűek itt-ott a bőrét megspékelhetik pár gerezd fokhagymával és 1-2 babérlevéllel.
    Elhelyezzük benne a hozzávalókat, lefedjük, és legalább 3 órán át takarékra állítva a sütőt, pároljuk a csülköt.

    3 óra elteltével levesszük a tetejét, ha sok levet eresztett, egy részét leönthetjük (de vigyázva, mert nagyon forró a tál!), és még kb. fél órát pirítjuk, hogy szép piros legyen a bőre. Közben rálocsolunk néhány evőkanál sört, attól lesz ropogós igazán.

    Miután elkészült, lapos tálra tesszük, és pihentetjük 20 percet, azután szeletelhető!

    Nyáron felvágott helyett paprikával, paradicsommal vagy tormával hidegételként megállja a helyét, nem mellesleg a csülök kilója annyiba kerül, mint a szalámifélék!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá