Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült császárszalonna házilag recept

Sült császárszalonna házilag
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg bőrös császárszalonna (csont nélkül)
    • 2 db vöröshagyma
    • 1 fej fokhagyma
    • 3 babérlevél
    • 1 tk fekete szemesbors
    • 1 kk koriander mag
    • 1 ek só
    • 20 dkg sertészsír a sütéshez

    Elkészítése:

    A nyers császárszalonnát nagyobb,- vastagabb darabokra vágjuk és egy edénybe téve annyi vízzel felöntjük, hogy épp csak ellepje, feltesszük főni.

    A fokhagymáról leszedjük a szárazabb héjakat, keresztben kettévágjuk és a megtisztított vöröshagymákkal és az összes fűszerrel a szalonnák közé tesszük.

    Lassú tűzön (épp csak gyöngyözzön) főzzük kb. 1,5-2 órán át, amíg annyira megpuhul, hogy a villa könnyedén beleszúrható legyen.

    Tálra szedjük, kicsit hagyjuk leszáradni és magasabb falú serpenyőben ill. wokban szigorúan lefedve (Mert durrog!) bő zsírban szép pirosra sütjük.

    Megfordítás előtt levesszük a tűzről és várjunk 1 percet, hogy a sülés kicsit alábbhagyjon!

    Paprikával, paradicsommal, savanyúsággal kitűnő “E” mentes reggeli, ill. vacsora alap! :)

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá