Sült császárszalonna házilag recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 kg bőrös császárszalonna (csont nélkül)
- 2 db vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 3 babérlevél
- 1 tk fekete szemesbors
- 1 kk koriander mag
- 1 ek só
- 20 dkg sertészsír a sütéshez
Elkészítése:
A nyers császárszalonnát nagyobb,- vastagabb darabokra vágjuk és egy edénybe téve annyi vízzel felöntjük, hogy épp csak ellepje, feltesszük főni.
A fokhagymáról leszedjük a szárazabb héjakat, keresztben kettévágjuk és a megtisztított vöröshagymákkal és az összes fűszerrel a szalonnák közé tesszük.
Lassú tűzön (épp csak gyöngyözzön) főzzük kb. 1,5-2 órán át, amíg annyira megpuhul, hogy a villa könnyedén beleszúrható legyen.
Tálra szedjük, kicsit hagyjuk leszáradni és magasabb falú serpenyőben ill. wokban szigorúan lefedve (Mert durrog!) bő zsírban szép pirosra sütjük.
Megfordítás előtt levesszük a tűzről és várjunk 1 percet, hogy a sülés kicsit alábbhagyjon!
Paprikával, paradicsommal, savanyúsággal kitűnő “E” mentes reggeli, ill. vacsora alap! :)