Sült császárszalonna házilag

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg bőrös császárszalonna (csont nélkül)
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • 1 tk fekete szemesbors
  • 1 kk koriander mag
  • 1 ek só
  • 20 dkg sertészsír a sütéshez

Elkészítése:

A nyers császárszalonnát nagyobb,- vastagabb darabokra vágjuk és egy edénybe téve annyi vízzel felöntjük, hogy épp csak ellepje, feltesszük főni.

A fokhagymáról leszedjük a szárazabb héjakat, keresztben kettévágjuk és a megtisztított vöröshagymákkal és az összes fűszerrel a szalonnák közé tesszük.

Lassú tűzön (épp csak gyöngyözzön) főzzük kb. 1,5-2 órán át, amíg annyira megpuhul, hogy a villa könnyedén beleszúrható legyen.

Tálra szedjük, kicsit hagyjuk leszáradni és magasabb falú serpenyőben ill. wokban szigorúan lefedve (Mert durrog!) bő zsírban szép pirosra sütjük.

Megfordítás előtt levesszük a tűzről és várjunk 1 percet, hogy a sülés kicsit alábbhagyjon!

Paprikával, paradicsommal, savanyúsággal kitűnő “E” mentes reggeli, ill. vacsora alap! :)