Sült császárhús recept
Hozzávalók:
- 1 kg mangalica hús (bőrős császárhús)
- 1 kk bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál köménymag
- 1 kk majoránna
- 1 kk kakukkfű
- 1 szál rozmaring
Köretnek:
- 1 kg burgonya
- 5 dkg vaj
- 1 kávéskanál só
Elkészítése:
A bőrös császárhússzeleteket (8-10 db) megmossuk. A fűszereket összekeverjük, minden egyes szeletet megszórunk mindkét oldalán. Sütőzacskóba tesszük, szépen egymás mellé fektetve. Az előmelegített sütőbe tesszük 220 fokra. 1,5 óra elteltével a sütőzacskót levesszük a húsokról, felső grill programon (3-as fokozat) pirosra sütjük, a bőre finom ropogós lesz.
Az alaposan megmosott burgonyákat (8-10 nagyobb szem) külön-külön alufóliába csomagoljuk. A tepsiben a hús köré helyezzük el, nem a húsra tesszük! Már addig a hús sült ugyan, de kb 2 óra, a grillezéssel együtt. A hús tovább sül, mint a burgonya. Kb 1 óra kell a krumplinak.
Amikor kész kicsomagoljuk és keresztbe bevágjuk. A körethez vajat szolgálunk fel. Késhegynyi vajat teszünk a forró krumplira.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

