Sült császárhús recept

Hozzávalók:
- 1 kg mangalica hús (bőrős császárhús)
- 1 kk bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál köménymag
- 1 kk majoránna
- 1 kk kakukkfű
- 1 szál rozmaring
Köretnek:
- 1 kg burgonya
- 5 dkg vaj
- 1 kávéskanál só
Elkészítése:
A bőrös császárhússzeleteket (8-10 db) megmossuk. A fűszereket összekeverjük, minden egyes szeletet megszórunk mindkét oldalán. Sütőzacskóba tesszük, szépen egymás mellé fektetve. Az előmelegített sütőbe tesszük 220 fokra. 1,5 óra elteltével a sütőzacskót levesszük a húsokról, felső grill programon (3-as fokozat) pirosra sütjük, a bőre finom ropogós lesz.
Az alaposan megmosott burgonyákat (8-10 nagyobb szem) külön-külön alufóliába csomagoljuk. A tepsiben a hús köré helyezzük el, nem a húsra tesszük! Már addig a hús sült ugyan, de kb 2 óra, a grillezéssel együtt. A hús tovább sül, mint a burgonya. Kb 1 óra kell a krumplinak.
Amikor kész kicsomagoljuk és keresztbe bevágjuk. A körethez vajat szolgálunk fel. Késhegynyi vajat teszünk a forró krumplira.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »