Sült császárhús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
135 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sült császárhús

Hozzávalók:

  • 1 kg mangalica hús (bőrős császárhús)
  • 1 kk bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 1 kk majoránna
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 szál rozmaring

Köretnek:

  • 1 kg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 1 kávéskanál só

Elkészítése:

A bőrös császárhússzeleteket (8-10 db) megmossuk. A fűszereket összekeverjük, minden egyes szeletet megszórunk mindkét oldalán. Sütőzacskóba tesszük, szépen egymás mellé fektetve. Az előmelegített sütőbe tesszük 220 fokra. 1,5 óra elteltével a sütőzacskót levesszük a húsokról, felső grill programon (3-as fokozat) pirosra sütjük, a bőre finom ropogós lesz.

Az alaposan megmosott burgonyákat (8-10 nagyobb szem) külön-külön alufóliába csomagoljuk. A tepsiben a hús köré helyezzük el, nem a húsra tesszük! Már addig a hús sült ugyan, de kb 2 óra, a grillezéssel együtt. A hús tovább sül, mint a burgonya. Kb 1 óra kell a krumplinak.
Amikor kész kicsomagoljuk és keresztbe bevágjuk. A körethez vajat szolgálunk fel. Késhegynyi vajat teszünk a forró krumplira.