Stefánia vagdalt recept

Elkészítése:
A 3 db tojást hideg vízbe tesszük, és 15 perc alatt keményre főzzük.
A húst ledaráljuk, a vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, és a húshoz adjuk.
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk, és a többi hozzávalóval együtt, 2 nyers tojással, fűszerekkel, sóval, jól összekeverjük.
A massza 1/3-ából egy ujjnyi vastag lapot készítünk a tepsi aljára, amire a 3 db megpucolt, főtt tojást rátesszük.
A maradék masszával beborítjuk a tojásokat, ügyelve arra, hogy mindenhol körbeérje. A tetejét, oldalát elsimítjuk.
Tetejét megkenjük a zsírral, sütőbe tesszük, és 200 fokon 50 percig fólia alatt sütjük, majd fólia nélkül még 15 percig pirítjuk a tetejét.
Melegen tört krumplival, krumpli pürével, önálló fogásként, főzelékekre feltétként is tálalható, de hidegtálak izgalmas alkotóeleme is lehet.
A stefánia vagdalt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 26 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »