Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Stefánia vagdalt recept

Stefánia vagdalt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 60 dkg sertés dagadó
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 zsemle (szikkadt)
    • ízlés szerint őrölt bors
    • ízlés szerint majoránna
    • ízlés szerint só
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 ek zsír

    Elkészítése:

    A 3 db tojást hideg vízbe tesszük, és 15 perc alatt keményre főzzük.

    A húst ledaráljuk, a vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, és a húshoz adjuk.

    A zsemléket vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk, és a többi hozzávalóval együtt, 2 nyers tojással, fűszerekkel, sóval, jól összekeverjük.

    A massza 1/3-ából egy ujjnyi vastag lapot készítünk a tepsi aljára, amire a 3 db megpucolt, főtt tojást rátesszük.

    A maradék masszával beborítjuk a tojásokat, ügyelve arra, hogy mindenhol körbeérje. A tetejét, oldalát elsimítjuk.

    Tetejét megkenjük a zsírral, sütőbe tesszük, és 200 fokon 50 percig fólia alatt sütjük, majd fólia nélkül még 15 percig pirítjuk a tetejét.

    Melegen tört krumplival, krumpli pürével, önálló fogásként, főzelékekre feltétként is tálalható, de hidegtálak izgalmas alkotóeleme is lehet.

    A stefánia vagdalt kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 320 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 9 g
    Zsír: 26 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá