Stefánia vagdalt recept
Elkészítése:
A 3 db tojást hideg vízbe tesszük, és 15 perc alatt keményre főzzük.
A húst ledaráljuk, a vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, és a húshoz adjuk.
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk, és a többi hozzávalóval együtt, 2 nyers tojással, fűszerekkel, sóval, jól összekeverjük.
A massza 1/3-ából egy ujjnyi vastag lapot készítünk a tepsi aljára, amire a 3 db megpucolt, főtt tojást rátesszük.
A maradék masszával beborítjuk a tojásokat, ügyelve arra, hogy mindenhol körbeérje. A tetejét, oldalát elsimítjuk.
Tetejét megkenjük a zsírral, sütőbe tesszük, és 200 fokon 50 percig fólia alatt sütjük, majd fólia nélkül még 15 percig pirítjuk a tetejét.
Melegen tört krumplival, krumpli pürével, önálló fogásként, főzelékekre feltétként is tálalható, de hidegtálak izgalmas alkotóeleme is lehet.
A stefánia vagdalt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 26 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


