Stefánia vagdalt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 60 dkg sertés dagadó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 3 zsemle (szikkadt)
  • ízlés szerint őrölt bors
  • ízlés szerint majoránna
  • ízlés szerint só
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 ek zsír

Elkészítése:

A 3 db tojást hideg vízbe tesszük, és 15 perc alatt keményre főzzük.

A húst ledaráljuk, a vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, és a húshoz adjuk.

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk, és a többi hozzávalóval együtt, 2 nyers tojással, fűszerekkel, sóval, jól összekeverjük.

A massza 1/3-ából egy ujjnyi vastag lapot készítünk a tepsi aljára, amire a 3 db megpucolt, főtt tojást rátesszük.

A maradék masszával beborítjuk a tojásokat, ügyelve arra, hogy mindenhol körbeérje. A tetejét, oldalát elsimítjuk.

Tetejét megkenjük a zsírral, sütőbe tesszük, és 200 fokon 50 percig fólia alatt sütjük, majd fólia nélkül még 15 percig pirítjuk a tetejét.

Melegen tört krumplival, krumpli pürével, önálló fogásként, főzelékekre feltétként is tálalható, de hidegtálak izgalmas alkotóeleme is lehet.