Spenót natúr szelettel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg bébi spenót
- 2 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 2 teáskanál bors
- 4 szelet sertés rövid karaj
- 3 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
A spenótot leforrázom.
Egy serpenyőben olajat hevítek, beleteszem az összetört fokhagymát, megfuttatom, majd rászórok 2 ek lisztet és világosra pirítom. Felöntöm a tejjel és kevés vízzel. Sózom, borsozom, majd hozzáadom a spenótot, egyszer felroffalom, majd botrmixerrel pürésítem és újból felforralom.
A húst kiklopfolom, sózom, borsozom és megforgatom a maradék lisztben. Kevés olajon aranybarnára sütöm. A kész húsokat a főzelékkel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


