Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sörös csülök zöldséges krumpliágyon recept

Sörös csülök zöldséges krumpliágyon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg krumpli
    • 3 sárgarépa
    • 3 vöröshagyma
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 1,5 kg csontozott csülök
    • csilipehely
    • őrölt bors
    • 2 dl sör
    • kevés étolaj

    Elkészítése:

    A csülköt durva szemű sóval bedörzsöljük, megborsozzuk, sörrel meglocsoljuk, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.

    A krumplit megtisztítjuk, feldaraboljuk, a hagymát nagyobb cikkekre vágjuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, kés lapjával megnyomjuk. A sárgarépát vastagabb karikákra vágjuk.

    Sütőtál aljára kevés étolajat öntünk, majd beletesszük a felaprított zöldségeket. Megsózzuk, majd jól összeforgatjuk. Tetejére rátesszük a előző este bepácolt csülköt, a páclét is rácsorgatjuk, majd megszórjuk ízlés szerint csilipehellyel.

    Lefóliázva sütjük addig, míg a húst már puhának nem találjuk (kb.40 percig), majd a fóliát levéve készre sütjük. Ilyenkor célszerű már csak felső sütést használni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá