Sörös csülök zöldséges krumpliágyon recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 kg krumpli
- 3 sárgarépa
- 3 vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1,5 kg csontozott csülök
- csilipehely
- só
- őrölt bors
- 2 dl sör
- kevés étolaj
Elkészítése:
A csülköt durva szemű sóval bedörzsöljük, megborsozzuk, sörrel meglocsoljuk, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.
A krumplit megtisztítjuk, feldaraboljuk, a hagymát nagyobb cikkekre vágjuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, kés lapjával megnyomjuk. A sárgarépát vastagabb karikákra vágjuk.
Sütőtál aljára kevés étolajat öntünk, majd beletesszük a felaprított zöldségeket. Megsózzuk, majd jól összeforgatjuk. Tetejére rátesszük a előző este bepácolt csülköt, a páclét is rácsorgatjuk, majd megszórjuk ízlés szerint csilipehellyel.
Lefóliázva sütjük addig, míg a húst már puhának nem találjuk (kb.40 percig), majd a fóliát levéve készre sütjük. Ilyenkor célszerű már csak felső sütést használni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.