Sörös csülök zöldséges krumpliágyon

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sörös csülök zöldséges krumpliágyon

Hozzávalók:

  • 2 kg krumpli
  • 3 sárgarépa
  • 3 vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1,5 kg csontozott csülök
  • csilipehely
  • őrölt bors
  • 2 dl sör
  • kevés étolaj

Elkészítése:

A csülköt durva szemű sóval bedörzsöljük, megborsozzuk, sörrel meglocsoljuk, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.

A krumplit megtisztítjuk, feldaraboljuk, a hagymát nagyobb cikkekre vágjuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, kés lapjával megnyomjuk. A sárgarépát vastagabb karikákra vágjuk.

Sütőtál aljára kevés étolajat öntünk, majd beletesszük a felaprított zöldségeket. Megsózzuk, majd jól összeforgatjuk. Tetejére rátesszük a előző este bepácolt csülköt, a páclét is rácsorgatjuk, majd megszórjuk ízlés szerint csilipehellyel.

Lefóliázva sütjük addig, míg a húst már puhának nem találjuk (kb.40 percig), majd a fóliát levéve készre sütjük. Ilyenkor célszerű már csak felső sütést használni.