Sörben sült császár szeletek párolt káposztával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 kg húsos hasaalja szalonna
- 1 kanál durva tengeri só
- 1 kiskanál durva bors
- 2 dl sör
- 1 kanál mustár
A párolt káposztához:
- 1 fej káposzta
- 1 fej hagyma
- 1 kanál cukor
- 1 mokkás kanál köménymag
- só, őrölt bors
- 1 kanál almaecet
- 1 kanál olíva olaj
Elkészítése:
A császárszalonnát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és sóval, durva szemű borssal, sörrel, mustárral együtt egy tálban éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap akkora sütőtálban, amibe belefér, végig fólia alatt megsütjük.
A szalonnából kisült zsír elkeveredve a fűszerekkel, kitűnő alapanyag reggelire zsíros kenyérre.
Míg a hús sül, elkészítjük a párolt káposztát.
A káposzta elkészítése:
A káposztát éles késsel vékony csíkokra vágjuk. Megsózzuk, majd fél óráig állni hagyjuk. Közben félkarikákra vágjuk a hagymát, kevés olívaolajon kipattogtatjuk a köménymagot, majd hozzáadjuk a hagymát.
Jól összekeverjük, hogy a kömény ne pörkölődjön meg. Amikor a hagyma üveges, a káposztát is a fazékba tesszük.
Megborsozzuk, almaecetet öntünk hozzá, majd időnként megkeverve fedő alatt pároljuk.
Húsz perc után hozzákeverjük a cukrot is, majd tovább pároljuk fedő alatt. Pár perc múlva megkóstoljuk, majd után fűszerezzük és fedő nélkül folytatjuk a párolást. Megvárjuk, amíg elpárolog róla a víz, amit a káposzta engedett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

