Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sörben sült császár szeletek párolt káposztával recept

Sörben sült császár szeletek párolt káposztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg húsos hasaalja szalonna
    • 1 kanál durva tengeri só
    • 1 kiskanál durva bors
    • 2 dl sör
    • 1 kanál mustár

    A párolt káposztához:

    • 1 fej káposzta
    • 1 fej hagyma
    • 1 kanál cukor
    • 1 mokkás kanál köménymag
    • só, őrölt bors
    • 1 kanál almaecet
    • 1 kanál olíva olaj

    Elkészítése:

    A császárszalonnát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és sóval, durva szemű borssal, sörrel, mustárral együtt egy tálban éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap akkora sütőtálban, amibe belefér, végig fólia alatt megsütjük.

    A szalonnából kisült zsír elkeveredve a fűszerekkel, kitűnő alapanyag reggelire zsíros kenyérre.

    Míg a hús sül, elkészítjük a párolt káposztát.

    A káposzta elkészítése:

    A káposztát éles késsel vékony csíkokra vágjuk. Megsózzuk, majd fél óráig állni hagyjuk. Közben félkarikákra vágjuk a hagymát, kevés olívaolajon kipattogtatjuk a köménymagot, majd hozzáadjuk a hagymát.

    Jól összekeverjük, hogy a kömény ne pörkölődjön meg. Amikor a hagyma üveges, a káposztát is a fazékba tesszük.

    Megborsozzuk, almaecetet öntünk hozzá, majd időnként megkeverve fedő alatt pároljuk.

    Húsz perc után hozzákeverjük a cukrot is, majd tovább pároljuk fedő alatt. Pár perc múlva megkóstoljuk, majd után fűszerezzük és fedő nélkül folytatjuk a párolást. Megvárjuk, amíg elpárolog róla a víz, amit a káposzta engedett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá