Sörben sült császár szeletek párolt káposztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kg húsos hasaalja szalonna
  • 1 kanál durva tengeri só
  • 1 kiskanál durva bors
  • 2 dl sör
  • 1 kanál mustár

A párolt káposztához:

  • 1 fej káposzta
  • 1 fej hagyma
  • 1 kanál cukor
  • 1 mokkás kanál köménymag
  • só, őrölt bors
  • 1 kanál almaecet
  • 1 kanál olíva olaj

Elkészítése:

A császárszalonnát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és sóval, durva szemű borssal, sörrel, mustárral együtt egy tálban éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap akkora sütőtálban, amibe belefér, végig fólia alatt megsütjük.

A szalonnából kisült zsír elkeveredve a fűszerekkel, kitűnő alapanyag reggelire zsíros kenyérre.

Míg a hús sül, elkészítjük a párolt káposztát.

A káposzta elkészítése:

A káposztát éles késsel vékony csíkokra vágjuk. Megsózzuk, majd fél óráig állni hagyjuk. Közben félkarikákra vágjuk a hagymát, kevés olívaolajon kipattogtatjuk a köménymagot, majd hozzáadjuk a hagymát.

Jól összekeverjük, hogy a kömény ne pörkölődjön meg. Amikor a hagyma üveges, a káposztát is a fazékba tesszük.

Megborsozzuk, almaecetet öntünk hozzá, majd időnként megkeverve fedő alatt pároljuk.

Húsz perc után hozzákeverjük a cukrot is, majd tovább pároljuk fedő alatt. Pár perc múlva megkóstoljuk, majd után fűszerezzük és fedő nélkül folytatjuk a párolást. Megvárjuk, amíg elpárolog róla a víz, amit a káposzta engedett.