Hozzávalók:
A párolt káposztához:
Elkészítése:
A császárszalonnát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és sóval, durva szemű borssal, sörrel, mustárral együtt egy tálban éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap akkora sütőtálban, amibe belefér, végig fólia alatt megsütjük.
A szalonnából kisült zsír elkeveredve a fűszerekkel, kitűnő alapanyag reggelire zsíros kenyérre.
Míg a hús sül, elkészítjük a párolt káposztát.
A káposztát éles késsel vékony csíkokra vágjuk. Megsózzuk, majd fél óráig állni hagyjuk. Közben félkarikákra vágjuk a hagymát, kevés olívaolajon kipattogtatjuk a köménymagot, majd hozzáadjuk a hagymát.
Jól összekeverjük, hogy a kömény ne pörkölődjön meg. Amikor a hagyma üveges, a káposztát is a fazékba tesszük.
Megborsozzuk, almaecetet öntünk hozzá, majd időnként megkeverve fedő alatt pároljuk.
Húsz perc után hozzákeverjük a cukrot is, majd tovább pároljuk fedő alatt. Pár perc múlva megkóstoljuk, majd után fűszerezzük és fedő nélkül folytatjuk a párolást. Megvárjuk, amíg elpárolog róla a víz, amit a káposzta engedett.