Sonkatál paradicsom tulipánnal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 sonka/hátsó csülök
- 1 babérlevél
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 szem fekete bors
- 1 csipet köménymag
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 szál újhagyma
- 3 nagyobb koktél paradicsom
- 3 tk túró
- csipet só
- bors
- köménymag
- 1 tk vaj
Elkészítése:
A sonkát/csülköt este beáztatjuk. Másnap egy fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A vízbe tesszük a vöröshagymát, a fokhagymát, borsot, köménymagot, babérlevelet.
Lassú tűzön főzzük annyi órát, ahány kilós a hús. Ha megfőtt, a vízben hagyjuk kihűlni, mert így nem szárad ki.
A tojásokat a sonka levében keményre főzzük. Ha megfőtt, hideg vízbe kiszedjük, mert így könnyebben lejön a héja.
Paradicsom tulipánok készítése:
A paradicsomok tetejét keresztbe vágjuk be a feléig. Egy kiskanállal szedjük ki óvatosan a belsejét. A paradicsom alsó részét egy éles késsel vájjuk ki, hogy az újhagyma beleférjen.
A túrót a sóval, borssal, köménymaggal és az olvasztott vajjal kikeverjük, majd egy kiskanál segítségével beletöltjük a paradicsomokba. Igazgassuk bele, majd az újhagymát helyezzük a paradicsomok végébe.
Egy szép ünnepi tálcára tesszük a csülköt, a tojásokat és a gyönyörű paradicsom tulipánokat, és várjuk a vendégeket!
Tipp:
Egy kis kreativitás és máris ugyanabból az ételből egy egészen mást ízvilágot és látványt hozunk ki.