Sonkás búbos hús recept
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- 10 dkg füstölt sonka
- 2-3 újhagyma
- kevés fokhagymapor
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 1 zsemle + kevés tej az áztatáshoz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kevés petrezselyemzöld
- só
- frissen őrölt bors
- 1 kanál olaj
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfolom, megsózom, és mindkét oldalát félig átsütöm, majd félreteszem.
Míg a húsokat pihentetem, addig elkészítem a búbot a tetejére. A serpenyőben maradt olajon összefőzöm az apróra vágott, vagy darált sonkát, a tejben áztatott, majd kicsavart zsemlét, az apróra darabolt újhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a fokhagymaport. Megsózom, jól megborsozom, lehúzom a tűzről, és hozzáadom a tojást, és a reszelt sajt felét. Elosztom a hússzeleteken, rászórom a maradék reszelt sajtot, majd sütőtálban, kevés olajat alátéve megsütöm.
A hússzeletek elősütöttek, így addig kell sütni, míg a teteje meg nem pirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

