Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás búbos hús recept

Sonkás búbos hús
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet sertéskaraj
    • 10 dkg füstölt sonka
    • 2-3 újhagyma
    • kevés fokhagymapor
    • 10 dkg reszelt trappista sajt
    • 1 zsemle + kevés tej az áztatáshoz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés petrezselyemzöld
    • frissen őrölt bors
    • 1 kanál olaj

    Elkészítése:

    A hússzeleteket kiklopfolom, megsózom, és mindkét oldalát félig átsütöm, majd félreteszem.

    Míg a húsokat pihentetem, addig elkészítem a búbot a tetejére. A serpenyőben maradt olajon összefőzöm az apróra vágott, vagy darált sonkát, a tejben áztatott, majd kicsavart zsemlét, az apróra darabolt újhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a fokhagymaport. Megsózom, jól megborsozom, lehúzom a tűzről, és hozzáadom a tojást, és a reszelt sajt felét. Elosztom a hússzeleteken, rászórom a maradék reszelt sajtot, majd sütőtálban, kevés olajat alátéve megsütöm.

    A hússzeletek elősütöttek, így addig kell sütni, míg a teteje meg nem pirul.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá