Sonkás búbos hús

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sonkás búbos hús

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 2-3 újhagyma
  • kevés fokhagymapor
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 zsemle + kevés tej az áztatáshoz
  • 1 tojás
  • kevés petrezselyemzöld
  • frissen őrölt bors
  • 1 kanál olaj

Elkészítése:

A hússzeleteket kiklopfolom, megsózom, és mindkét oldalát félig átsütöm, majd félreteszem.

Míg a húsokat pihentetem, addig elkészítem a búbot a tetejére. A serpenyőben maradt olajon összefőzöm az apróra vágott, vagy darált sonkát, a tejben áztatott, majd kicsavart zsemlét, az apróra darabolt újhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a fokhagymaport. Megsózom, jól megborsozom, lehúzom a tűzről, és hozzáadom a tojást, és a reszelt sajt felét. Elosztom a hússzeleteken, rászórom a maradék reszelt sajtot, majd sütőtálban, kevés olajat alátéve megsütöm.

A hússzeletek elősütöttek, így addig kell sütni, míg a teteje meg nem pirul.