Somogyi toros máj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- fél kiló sertés comb csíkokra vágva
- fél kiló sertésmáj
- 3 nagy fej hagyma vékonyra szelve
- 5 nagy kanál zsír vagy annak megfelelő olaj
- só izlés szerint
- örölt pirospaprika
- őrölt fehér bors izlés szerint
Elkészítése:
A zsiradékon a hagymát kissé megfonnyasztom , éppen csak üveges legyen, majd ráteszem a csíkokra vágott húst (ne vágjuk túl vékonyra a tokánynál kétszer vastagabb, vaskosabbra) amikor enyhe színt kap én akkor paprikázom és sózom, kevergetem. Lehet kissé soknak tűnik a zsír , de ennek az ételnek a lényege a minimális víz mennyisége! Nagyon kevés fél kávés pohár vizet teszek rá , és lefedem. Nagyon lassan főzöm ,kevergetem. Vigyázat ha kevés a víz általában leég, de óvatosan lehet a vizet pótolni. Ha puhul a combhús úgy 75-80% készültségi fokon ráteszem a májat amit szintén csíkokra vágtam fel. Ekkor teszem rá az őrölt borsot,és az egészet puhára főzöm,
Tipp:
Drága Édesanyám somogyi receptje, ha tehetem minden év decemberében elkészítem
Tudom nem divatos diabetikus étel , de néha meg engedhetünk magunknak egy kis régi tápláló ételt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

