Snidlinges sertésborda recept

Hozzávalók:
- 8 kicsontozott karajszelet
- 1 evőkanál olaj
- só
- őrölt bors
- csipetnyi cukor
- 2 csomó snidling (metélőhagyma)
A mártáshoz:
- 1 dl olaj vagy 5 dkg vaj
- fél dl borecet
- 16 dl ketchup (vagy 1 evőkanál paradicsompüré)
- 1 kiskanál mustár
Elkészítés:
A kivert, besózott hússzeleteket egymás mellé vagy félig egymásra borítva, olajjal bekent alufóliára fektetjük, és a következő mártással öntjük le: az olajat (vagy vajat megolvasztjuk), a ketchuppal, az ecettel és az ízesítőkkel elkeverjük. Végül a mártással megkent hússzeleteket az apróra vágott snidlinggel gazdagon meghintjük, a fóliát összezárjuk, és a húst a sütőben 35-40 percig sütjük. Rizs illik hozzá, de adhatjuk burgonyapürével vagy spagettival is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »