Snidlinges sertésborda

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 kicsontozott karajszelet
  • 1 evőkanál olaj
  • őrölt bors
  • csipetnyi cukor
  • 2 csomó snidling (metélőhagyma)

A mártáshoz:

  • 1 dl olaj vagy 5 dkg vaj
  • fél dl borecet
  • 16 dl ketchup (vagy 1 evőkanál paradicsompüré)
  • 1 kiskanál mustár

Elkészítés:
A kivert, besózott hússzeleteket egymás mellé vagy félig egymásra borítva, olajjal bekent alufóliára fektetjük, és a következő mártással öntjük le: az olajat (vagy vajat megolvasztjuk), a ketchuppal, az ecettel és az ízesítőkkel elkeverjük. Végül a mártással megkent hússzeleteket az apróra vágott snidlinggel gazdagon meghintjük, a fóliát összezárjuk, és a húst a sütőben 35-40 percig sütjük. Rizs illik hozzá, de adhatjuk burgonyapürével vagy spagettival is.